Θέρμανση – Ψύξη – Ζεστά Νερά

  1. Λέβητες Ξύλου,  Πέλλετ, Αερίου, Πετρελαίου

Εδώ και πολλά χρόνια κυρίως σε μη αστικές περιοχές οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν σαν κύριο τρόπο θέρμανσης τις σόμπες με ξύλο. Βασικός τρόπος θέρμανσης κυρίως λόγω της εύκολης και άμεσης πρόσβασης σε καύσιμη ύλη. Σήμερα, τη θέση της ‘’κλασσικής’’ σόμπας και εν συνεχεία του καυστήρα πετρελαίου, έρχεται να πάρει ο καυστήρας ξύλου, ο οποίος με την κατασκευή κατάλληλου υδραυλικού συστήματος παρέχει εύκολη γρήγορη και οικονομική θέρμανση σε όλο το κτίριο. Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι κυκλοφορούν στο εμπόριο όχι μόνο καυστήρες ξύλου αλλά και ως συνδυασμός άλλων υλικών π.χ. πελλετ, πυρήνας η μπρικέτα.

Σε μέρη όπου ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει αγροτικές καλλιέργειες π.χ. ελιές , μπορεί να εκμεταλλευτεί πλήρως τη χρήση ενός τέτοιου καυστήρα με τα ξύλα που προκύπτουν από τις δραστηριότητες, ή και με τον πυρήνα που προέρχεται από την επεξεργασία του ελαιοκάρπου στα ελαιοτριβεία.

Eπίσης, η εταιρία μας προσφέρει και αξιόπιστες λύσεις οικονομικής λειτουργίας σε λέβητες αερίου και πετρελαίου

 

  1. Αντλίες Θερμότητας

Αντλία θερμότητας ονομάζεται η κλιματιστική συσκευή που μπορεί να λειτουργήσει με αντιστροφή του ψυκτικού κύκλου. Η χρήση της μπορεί να προοριστή για θέρμανση, ψύξη, ζεστά νερά

Η συσκευή απορροφά θερμότητα από το περιβάλλον, την ενισχύει με το θερμικό έργο του συμπιεστή και την αποθηκεύει στο καλά μονωμένο δοχείο υπό μορφή ζεστού νερού. Από εκεί γίνεται η διανομή του στις υδραυλικές καταναλώσεις μπάνιο, κουζίνα, κ.τ.λ. Η θερμοκρασία που επιλέγουμε, μπορεί να φθάσει τους 70 βαθμούς κελσίου ακόμα και το χειμώνα. Οι συσκευές αυτές είναι οικονομικές, αφού αποδίδουν περισσότερη ενέργεια από αυτήν που καταναλώνουν και οικολογικές αφού δεν παράγουν, αλλά ουσιαστικά δανείζονται την θερμότητα από το περιβάλλον.

Η συσκευή καταναλώνει αισθητά λιγότερο ρεύμα από τις ηλεκτρικές αντιστάσεις και μειώνει ικανοποιητικά τη δαπάνη από συμβατικά καύσιμα.(πετρέλαιο, υγραέριο, κ.λ.π.)

Καλύπτουν όλες τις σχετικές απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας σε κτίρια κάθε χρήσης, όπως: κατοικίες, διαμερίσματα, πολυκατοικίες, τουριστικό καταλύματα, καταστήματα, γραφεία, σχολεία, εκκλησίες, νοσοκομεία, βιομηχανίες, κολυμβητήρια, θερμοκήπια, κτηνο/πτηνοτροφικές μονάδες, ιχθυοτροφεία κ.ά. Συνεργάζονται με όλα τα συστήματα θέρμανσης (κοινά σώματα, ενδοδαπέδια, ή FanCoils). Αντικαθιστούν τους ηλιακούς γιατί αποδίδουν 20-πλόσια ενέργεια, κοστίζουν πολύ λιγότερο και λειτουργούν νύχτα-μέρα, χειμώνα-καλοκαίρι με κόστος.

 

  1. Ηλιακοί Θερμοσίφωνες

Ίσως, η πιο διαδεδομένη λύση της Ελληνικής κοινωνίας σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας διαχρονικά. Σας παρέχουμε ηλιακούς θερμοσίφωνες σε εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές