Αντικατάσταση συμβατικών Φωτιστικών Σωμάτων με LED και εγκατάσταση Κόμβων Διαχείρισης για το Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού Ζακύνθου

20

NOEMBRIOY, 2020

Η Systems Dynamics ανέλαβε από την Εταιρία Globiled  και υλοποίησε την Αντικατάσταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Ζακύνθου.

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Σύμβασης «Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση Συστημάτων Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων – Εφαρμογές Smart Cities, με Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Δήμο Ζακύνθου» με Φορέα το Δήμο Ζακύνθου.

Αντικείμενο ήταν:

  • Η αποξήλωση των υφιστάμενων συμβατικών φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων του συστήματος οδοφωτισμού του Δήμου Ζακύνθου και την τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων τύπου LED που προμήθευσε η εταιρία Globiled.
  • Η τοποθέτηση νέων Κόμβων διαχείρισης δικτύου ηλεκτροφωτισμού

Οι εργασίες αφορούσαν στο σύνολο του Νησιού, δηλαδή στον Καλλικρατικό Δήμου Ζακύνθου έκτασης περίπου 400 τ.χλμ.

Συγκεκριμένα, με την αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα επιεύχθησαν οι παρακάτω στόχοι του κύριου έργου αναβάθμισης του οδοφωτισμού:

  • Την εγκατάσταση  νέων έξυπνων οδοφωτιστικών τεχνολογίας LED.
  • την λειτουργία «Συστήματος τηλεελέγχου-τηλεχειρισμού και ελέγχου ενέργειας σε επίπεδο κόμβου(pillar)».
  • Τα δεδομένα για την ανάπτυξη του συστήματος προληπτικής συντήρησης μέσω Η/Υ (μεθοδολογία καταγραφής βλαβών, ιεράρχηση, προγραμματισμός αποκατάστασης, έλεγχος αποκατάστασης, reporting, και στατική παρακολούθηση).
  • την αισθητική αναβάθμιση και την μείωση του αποτυπώματος CO2 του νησιού.

Η Τεχνολογία του Έργου Καταγραφής με μια ματιά

To LMS (Light Management Software) αποτέλεσε το βασικό εργαλείο διαχείρισης των εργασιών εγκατάστασης. Με τη χρήση της εφαρμογής  προστέθηκαν όλα τα νέα στοιχεία των εργασιών αντικατάστασης εμπλουτίζοντας τα αρχικά δεδομένα της καταγραφής του δικτύου (υφιστάμενη κατάσταση με συμβατικό φωτισμό) με την πρόοδο των εργασιών και τα νέα ενεργειακά στοιχεία.

Το LMS είναι μία εφαρμογή λογισμικού προγράμματος που δημιούργησε η Globiled και το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να διαχειρισθεί, να ελέγξει και να παρακολουθήσει τον Led Οδοφωτισμό μέσα από εντολές που μεταφέρονται στα GWCs μέσω των GNs. Βασισμένο στις εντολές και στην πληροφόρηση που λαμβάνει από τον Led Οδοφωτισμό που αποθηκεύονται σε πολλαπλές βάσεις δεδομένων (στα GNs, στο Cloud και σε εξ αποστάσεων PC).

Βάση Δεδομένων χωρικά ενεργοποιημένη για την εισαγωγή και αποθήκευση όλων των δεδομένων (περιγραφικών & γεωμετρικών) των assets (φωτιστικά, πίνακες διανομής, οδικό δίκτυο) και τη διαχείριση των χρηστών (ομάδα παραγωγής και ελέγχου δεδομένων Systems Dynamics)