Το έργο αφορά στην υλοποίηση ενός Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών (GIS), που παρέχει στα στελέχη των Δημοσίων Υπηρεσιών Πολεοδομικού Σχεδιασμού κι Εφαρμογής και στους πολίτες (ιδιώτες και μηχανικούς) έγκυρη, διαρκώς ενήμερη και γρήγορη πληροφόρηση για τα δημόσια γεωχωρικά και περιγραφικά δεδομένα. Το σύστημα αυτό αναμένεται να συμβάλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση και αποβλέπει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών, με τη δυνατότητα άμεσης παροχής κατάλληλης και διαβαθμισμένης πληροφόρησης για τις διατάξεις και ρυθμίσεις της ισχύουσας πολεοδομικής νομοθεσίας και του χωρικού πεδίου εφαρμογής της.

Η Systems Dynamics στο πλαίσιο εκπόνησης εργασιών  για το έργο, δημιούργησε ως υπεργολάβος της ΜΑΠ ΕΠΕ μέρος των δεδομένων για το πληροφοριακό σύστημα Ηλεκτρονικής Πολεοδομίας, που προκύπτει από την δημιουργία μιας Χωρικής Βάσης Πολεοδομικών Δεδομένων, μέχρι το επίπεδο του Οικοδομικού Τετραγώνου για τις περιοχές εντός εγκεκριμένων πολεοδομικών ή ρυμοτομικών σχεδίων, σύμφωνα με την ισχύουσα πολεοδομική νομοθεσία. Συνοπτικά οι εργασίες για την δημιουργία της χωρικής βάσης δεδομένων περιελάμβαναν την ψηφιοποίηση όλης της διαθέσιμης ισχύουσας Πολεοδομικής πληροφορίας, ξεπερνώντας για όλο το έργο τα 100.000 σχέδια και 60.000 αποφάσεις.

Συγκεκριμένα: Πολεοδομικά ή/και Ρυμοτομικά Σχέδια Πόλεων της χώρας, ΓΠΣ, ΣΧΟΟΑΠ, ΖΟΕ, Τροποποιήσεις και Αναθεωρήσεις αυτών, Στοιχεία Πράξεων Εφαρμογής μέχρι το επίπεδο του Οικοδομικού Τετραγώνου, Καταχώρηση Περιγραφικής  Πληροφορίας Χρήσεων Γης και Όρων Δόμησης.